Als medisch pedicure beschik ik over uitgebreide kennis en de competenties van de specialistische technieken zoals hieronder genoemd. Voor deze technieken is een uitgebreide kennis noodzakelijk van de anatomie, fysiologie en orthopedie van de voet, onderbeen- en voetspieren en de biomechanica van het gaan en staan.

 

Nagelreparatie/prothese

Nagelreparatie is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. Nagelreparatie bij teennagels is ideaal omdat het bescherming geeft aan de teen, de eigen nagel groeit gewoon door onder de gel of acryl zodat de natuurlijke nagel geheel kan herstellen. Ook kunnen de nagels gewoon gelakt worden. Houdt u daarbij wel rekening dat de nagellak verwijderd dient te worden met een remover zonder aceton.

Om permanent een mooi resultaat te behouden kunt u de gecorrigeerde nagel, afhankelijk van de groeisnelheid, door mij laten opvullen. Een nagelprothese mag nooit geknipt worden maar moet worden bijgewerkt door uw pedicure.

Een nagelprothese wordt toegepast bij:

• begeleiding van een groeistoornis
• nagelverlenging
• nageltrauma
• behandelen van een ingroeiende nagel
• versterken van zwakke nagels
• herstel van gescheurde nagel

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een gel of acryl, afhankelijk van uw situatie en de toepassing.

 
Nagelprothese voor schimmelnagel

Als de nagel is aangetast door een schimmel is deze vaak verkleurd en brokkelt deze af. Ook de groei van de nagel word door de schimmel verstoord.

Voor dit soort nagels gebruik ik de producten van LCN welke speciaal zijn ontwikkeld voor schimmelnagels. Nadat de nagel is gerepareerd kunt u deze zelf verder behandelen met het daarvoor door LCN ontwikkelde schimmelproduct (Mykosept). Uiteraard dient de nagel wel door mij te worden bijgewerkt c.q. gefreesd.