Als medisch pedicure beschik ik over uitgebreide kennis en de competenties van de specialistische technieken zoals hieronder genoemd. Voor deze technieken is een uitgebreide kennis noodzakelijk van de anatomie, fysiologie en orthopedie van de voet, onderbeen- en voetspieren en de biomechanica van het gaan en staan.

 

Nagelregulatie

Orthonyxie of nagelregulatie is een techniek die gebruikt wordt om nagels te corrigeren waardoor pijnlijke ingroeiende nagels kunnen worden voorkomen of verholpen. Deze techniek wordt ook gebruikt bij zgn. convexe nagels.

 

Door het plaatsen van een op maat gemaakt beugeltje op de nagels wordt deze gecorrigeerd in de manier waarop deze groeit. Vaak groeit de nagel te bol en drukt hierdoor in de nagelwal waardoor pijnklachten ontstaan. Het beugeltje helpt de nagel om vlakker te groeien.

Aan de hand van een voet- en nagelonderzoek wordt vastgesteld welke techniek het beste toegepast kan worden, dit kan een plakbeugel of draadbeugel zijn. Wanneer een nagelbeugel eenmaal is geplaatst geeft dit vaak direct verlichting van de pijn.