Als medisch pedicure beschik ik over uitgebreide kennis en de competenties van de specialistische technieken zoals hieronder genoemd. Voor deze technieken is een uitgebreide kennis noodzakelijk van de anatomie, fysiologie en orthopedie van de voet, onderbeen- en voetspieren en de biomechanica van het gaan en staan.

 

Antidruk vilttechniek

Pijnlijke drukpunten op en/of onder de voeten en/of tenen kunnen worden ontlast met behulp van vilttechniek. De antidruk vilttechniek is in eerste instantie een tijdelijke oplossing.

Als de teen- en/of voetstand niet in orde is, kan dit druk veroorzaken waardoor o.a. pijnlijke eeltplekken, likdoorns of ingroeiende nagels kunnen ontstaan. Bovendien kan een hallux valgus (knobbel aan de zijkant van de voet bij de grote teen) drukvrij worden gemaakt met deze techniek. Antidruk technieken worden gebruikt om pijnlijke drukplekken op te lossen of te verminderen. Ook worden ze vaak toegepast voordat het definitieve hulpmiddel en/of orthese wordt geleverd.

Het is erg belangrijk te achterhalen wat de oorzaak is en te bekijken hoe deze verholpen kan worden. Daarom word er niet alleen naar de voeten gekeken maar ook naar de pasvorm van de schoenen. Een orthese kan ook de oplossing zijn maar het kan ook betekenen dat er een doorverwijzing naar podotherapeut noodzakelijk is bijvoorbeeld voor het maken van steunzolen.

Goede beschermende technieken kunnen alleen worden toegepast als er kennis is van de anatomie, pathologie en drukbeschermende materialen. Als medisch pedicure beschik ik over deze kennis en kan bepalen welk materiaal er in u geval het beste toegepast kan worden.